tréning filozófiánk

tréningek képzések

tréningek fogalmak módszerek

képzési és tréninges referenciák

tréningel kapcsolatos publikációk

gyakori kérdések tréningekkel kapcsolatban

tréningcég elérhetősége

mercure consulting ügyfél rendszer tréningekhez

nyitott események enneagram

tréning blog

tréning érdekességek

selfness tréning

mercure consulting blog
Személyes erősségek...
(2009-04-20)
Írtunk a HVG HR Plusz kiadványba
(2009-04-08)
 
 
Személyes erősségek... (2009-04-20)

Mindig beleborzongok, amikor az élet szinte rögtön kézzelfogható megvalósulással válaszol egy-egy szakmai kezdeményezésre. Számtalanszor megtörtént már, mégsem lehet hozzászokni. De pont ettől olyan izgi!

Amikor elővettük a női lét kérdéseit és megtartottuk a tréninget – mindannyian nagyot ugrottunk nőiségünk megélésében. Volt, aki elvált, volt, aki rátalált az Igazira és volt, aki egyszerűen önmagára talált és megszépült kívül-belül. Amikor a konfliktuskezelést vettük elő megrendelői kérésre – privát emberként is számos konfliktushelyzettel szembesültünk éppen. Gyakorolhattuk, tényleg működik-e, amit tanítunk. Működött. Működött kicsiben, a nemtörődöm pincérrel – és működött nagyban is, a cégindítás körüli nem könnyű helyzetekben.

Most a változáskezelés van napirenden. És ím, az élet megmutatja, hogy is néz ki ez a mindennapok szintjén. Egy második éve futó programsorozat demonstrálta, kellemes sikerélményt adva. Olyan változást és változtatási potenciált tapasztaltunk résztvevőinkben és magunkban egyaránt, amire őszintén felsóhajtottunk: na, ezért érdemes volt mindent beleadni!

Nem titok, egy enneagram alapú, alapvetően értékesítést támogató programsorozatról van szó. Másfél év alatt a résztvevők eljutottak oda, hogy tényleges értékeikre támaszkodva hozzák a legjobb formájukat. Ahogy mi is. Zsófi kolleganőm lelkesít, zizeg és személyessé teszi a kapcsolatokat. Én stabil tartalmat és mondanivalót adok hozzá, a magam visszafogott módján. És a résztvevők? Igen, a csapat kiteljesedett. Vezetőik végre bátrabban élnek istenadta adottságaikkal és olyan követhető mintát szolgáltatnak ezzel csapatuknak, amivel minden válságot lehetőséggé formálnak. Értékesek és értékteremtők.

Az alapvetően feszes, mindent racionálisan megérteni és megértetni akaró, előregondolkodó típusú vezető képes együtt poénkodni és játszani kollegáival. Beleéli magát az egyetemi időket idéző szerepjátékba, együtt biliárdozik és anekdotázik mindannyiunkkal este, egy pohár bor mellett. Képes megmutatni magát (magán-) emberként is. Rendkívüli példa arra a paradoxonra, hogyan generál őszinte tiszteletet a közvetlenség.

Az alapvetően humánus és megértő típusú vezető képes teljes erőbedobással érvelni egy projekt mellett, képes konfrontálni az ügy érdekében, és képes határozottan irányítani akkor is, amikor ez plusz energia-befektetést követel tőle. Úgy áll oda mások mellé, hogy közben keményen kiáll magáért is.

Felvállalták, hogy nekik is szükségük van mentális edzésre, és partnerként álltak (ültek :-) be a csapatba. A csapatba, akik ebből a gesztusból érzik, tudják és megértik, hogy felnőtt, felelősségteljes emberként tekintenek rájuk. És büszkén vállalják ezt a felelősséget.

A mindennapok csodái számunkra is állandó inspirációt a megújulást adnak a kreatív fejlődésre. És mi mindennap megköszönjük ezt magunknak és a csodák többi szereplőinek. Köszönjük!
 

mercure consulting kft (c) 2007