tréning filozófiánk

tréningek képzések

tréningek fogalmak módszerek

képzési és tréninges referenciák

tréningel kapcsolatos publikációk

gyakori kérdések tréningekkel kapcsolatban

tréningcég elérhetősége

mercure consulting ügyfél rendszer tréningekhez

nyitott események enneagram

tréning blog

tréning érdekességek

selfness tréning

mercure consulting programok

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS

Talán ez a legkevésbé behatárolható, hiszen az ilyen felkérések mindig problémafüggőek. A Mercure Consulting a személyes tanácsadás keretében is a humán oldallal foglalkozik.

A tanácsadásnak alapvetően két irányát különböztetjük meg:

  • amikor a tanácsot kérő egy külső problémára fókuszál - pl. egy adott posztra melyik ember a megfelelőbb,
  • illetve amikor a fókusz a tanácsadásban résztvevő személyén van - pl. az adott vezető hogyan kezeljen bizonyos helyzeteket, hogyan teremtsen kedvezőbb kapcsolatokat a munkahelyi környezetében, hogyan használja optimálisabban meglévő eszközeit.
mercure consulting teljesítményértékelés

A második pontban említett helyzeteket célozza a coaching.

COACHING

A szakmai személyiség innovatív fejlesztési formája. Lehet négyszemközti vagy kiscsoportos, de mindenképpen hosszabbtávú együttműködési forma, mely során a coach és a coach-partner úgynevezett settingek során találkozik. Folyamat jellegéből adódóan rendkívül cél-, eredmény- és megoldásorientált képzési forma.

A coachingnak nincs egyetlen, általánosan elfogadott módszere, az alkalmazott technikák egyaránt nagyban függnek a coachtól és coach-partnertől. A coach számára az egyik legfontosabb feladat, hogy fejlessze a partner önreflexiós* képességét, a másik pedig hogy teret biztosítson ahhoz, hogy a partner a saját gyakorlati tapasztalataiból tanulhasson.

Általában legalább egy negyedévet, félévet felölelő időtartamról van szó, mikor a felek egy-két hetes gyakorisággal találkoznak. Ezeken a találkozókon mindig konkrét esetek, történések kerülnek feldolgozásra.

* önreflexiós képesség: annak a képessége, hogy bármi történik is az adott személlyel, azt képes egy külső nézőpontból is látni

Kik szoktak résztvenni ezen a programon?

Leggyakrabban vezetők, akik szeretnék a munkájukat hatékonyabban végezni, és felismerték, hogy leggyakoribb nehézségeik bizonyos mintákat követnek.

A program elvégzése után várható fejlődés

  • önreflexiós képesség növekedése
  • egyéni felelősségvállalás növekedése
  • akkut probléma (pl. a coach-partner régóta meglévő konfliktusa) megoldódása
  • eredményesebb napi munkavégzés

vissza

mercure consulting kft (c) 2007