tréning filozófiánk

tréningek képzések

tréningek fogalmak módszerek

képzési és tréninges referenciák

tréningel kapcsolatos publikációk

gyakori kérdések tréningekkel kapcsolatban

tréningcég elérhetősége

mercure consulting ügyfél rendszer tréningekhez

nyitott események enneagram

tréning blog

tréning érdekességek

selfness tréning


ENNEAGRAM WORKSHOP

Mi az enneagram?
Eneagramm tréning
Végig nagyon élveztem, teljesen új szemléletet adott az enneagram.
Az igazán meggyőző az egyes karakterek megfigyelése volt (film alapján). Előítélettel indultam neki (egy kis félelemmel), de kellemes csalódás volt.
Az eddigi képzések közül ez volt a legösszetettebb... csodálatos volt!
Nagyon hasznos és azonnal alkalmazható gyakorlati ismereteket kaptunk- szerencsés ez a kis csoportos hallgatóság.
Nincs hiányérzetem, mert még azt is megtudtuk, hogy a vezetőink milyen típusok.
A személyzetfejlesztésben, a csapatépítésben, a motívációban egyszerre tudom alkalmazni. Szívesen jönnék havi rendszerességgel.
Megmutatta, hogy nem jobbak mások, vagy éppen kretének, csak más a belső működési elvük. Melyik karaktertípust hogyan célszerű kezelni.

Az enneagram az emberiség régi tudáskincséből származó világnézeti rendszer. Múltja és eredete az idők homályába vész. Mai életünkkel való szerves kapcsolata annak köszönhető, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a 60-as, 70-es években pszichológusok elemezték ezt a tanítást. Arra jutottak, hogy az enneagram emberismerettel foglalkozó tézisei minden eddiginél egyszerűbben írják le az emberi magatartás mozgatórugóit, ugyanakkor a karakterleírások egybeesnek más pszichológiai kutatások eredményeivel. Az enneagram kilenc olyan viselkedési mintát és emberi értékrendet ír le, amelyek ismeretében feltárulnak azok az életvezetési stratégiák, amelyek valamelyike mindannyiunkat jellemez.

Mire használják az enneagramot?


Az enneagrammal kapcsolatos pszichológiai kutatások feltárták a különböző karakterű emberek erősségeit és gyengéit. A hidegháború éveiben a politikai életben és a titkosszolgálati munkában alkalmazta a CIA. Az enneagram annyira jól modellezi a várható emberi reakciókat, hogy nélkülözhetetlen lett a kulcsemberek kiválasztásában (pl. az űrkutatásban, a hadászatban, bizalmi állami pozíciók esetében, a filmiparban majd az üzleti életben). Napjainkban az Egyesült Államokban több olyan tanácsadó cég működik amely sikeresen oktatja az enneagram módszerét az üzleti élet számos területén (pl. vezetői tanácsadás, kiválasztás, motiváció, ügyfélkezelés, értékesítés, tárgyalástechnika).


Hogyan használjuk az enneagramot a mindennapokban?

A két vagy több ember között folytatott kommunikáció célja mindig az, hogy az elkövetkezőkben valami másként legyen, mint ahogy pillanatnyilag van. A megbeszélés jó esetben egyenlő felek között zajlik, és a változás közös érdek. Minden más eset csak nehezíti a helyzetet. Minden kommunikáció befolyásolási helyzet is egyben. A siker a legegyszerűbb esetben - a szándékok egyezősége esetén – is a megfelelő empátián múlik. A rendszer ismerője tehát előnyre tesz szert a megbeszéléseken. Miután azonosította partnere karakterét, pontos térképpel rendelkezik annak gondolatairól, várható kifogásairól és kérdéseiről, ismeri partnere döntéshozatali mechanizmusát. Jól tudja, hogy mi az, amit nyomatékosítani kell és mik a kerülendő momentumok. Tudatosan olyan kódokat használ, amelyek a partner számára egyértelműek, illetve olyan érveket és értékeket állít a középpontba, amelyek egybeesnek partnere elvárásaival.

Hogyan tanulható az enneagram?

Az elmúlt években több hasznos könyv jelent meg Magyarországon, amelyek ismertetik az enneagram rendszerét. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a gyakorlati alkalmazás gyorsan tréningeken sajátítható el. Hosszú ideje tanítjuk és alkalmazzuk saját életünkben az enneagram módszerét, és szakirodalom mellett saját tapasztalatainkat is folyamatosan beépítjük a tréningekbe.

Kinek jó ez az enneagram workshop?

A nemzetközi tapasztalatok egybevágnak saját tapasztalatainkkal, mely szerint az enneagram ismerete az élet megannyi területén hasznos tudás. Ugyanolyan hasznos lehet a kiválasztás, irányítás, motiváció területein, mint a magánéletben.


A workshop résztvevője a program után:

  • ember- és önsimeretre tesz szert
  • saját erősségeit tudatosabban használja az interakciókban
  • egyértelművé válik számára, hogy mely típusú embereket tudja jól kezelni
  • a nagyobb önismeret magabiztosabbá, kiegyensúlyozottabbá teszi
Időtartam
2 egész napos intenzív program 9.00-17.30


Invesztíció
111 000 Ft + Áfa.
A részvételi díj tartalmazza a kiosztott anyagokat és a kávészüneteket is.


Időpontok és online jelentkezés

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/web_secure/mercureconsulting.hu/plugins/class.workmanager.php on line 113