tréning filozófiánk

tréningek képzések

tréningek fogalmak módszerek

képzési és tréninges referenciák

tréningel kapcsolatos publikációk

gyakori kérdések tréningekkel kapcsolatban

tréningcég elérhetősége

mercure consulting ügyfél rendszer tréningekhez

nyitott események enneagram

tréning blog

tréning érdekességek

selfness tréning

mercure consulting publikáció
mercure consulting trénerek
mercure consulting trénerek
Bedő Márta vezető trénerMagyar Judit vezető tréner Török Zsófia vezető tréner Molnár Mónika tréner Bedő Márta vezető tréner
mercure consulting publikációk
Fedezd fel a benned rejlő gyermeket!
Fedezd fel a benned rejlő gyermeket 2.!
Önismeret
Konfliktus-management
ACTIVITY avagy a profi prezentáció
Idő-menedzsment
Fedezd fel a benned rejlő gyermeket!
Magyar Judit - www.beautyeffectmagazine.com

Út az igazi felnőtté váláshoz I.

mercure consulting publikáció Talán hallottál már róla, talán találkoztál is vele. Hogy kivel? Azzal a kisgyerekkel, aki örömeid forrása, sorozatos fájdalmaid, visszatérő kudarcaid kiváltója, kreativitásod megtestesítője - vagyis a benned élő belső gyermek. Ismerd meg őt, mert segít megértened önmagad!

Sokan azt gondoljuk, hogy megkapjuk a személyi igazolványunkat, útlevelünket, szavazunk, elköltözünk otthonról, férjhez megyünk, megnősülünk, a saját életünket éljük - vagyis felnőttek vagyunk. Menet közben többször megfogadjuk, hogy mi másképp csináljuk majd, mint a szüleink, és ebbe rengeteg energiát is fektetünk.
Aztán egy álmos hétfő reggelen, amikor rohannunk kellene egy fontos tárgyalásra, de a gyerek turkálja a kukoricapelyhet a tányérjában, ráförmedünk: "Azonnal edd meg rendesen a reggelidet! Nem tudod, mit csinálj jó dolgodban. Bezzeg amikor én voltam gyerek, ünnep volt, ha instant kakaót kaptunk..." Majd döbbenten elhallgatunk. Úristen, ezt most én mondtam, vagy az anyám? Pedig legalább ötvenszer megfogadtam, hogy az én számat soha el nem hagyja "bezzeg az én időmben..." kezdetű mondat.

Három én

Az alkalmazkodó "megsebzett" gyermek viselkedésmódjához tartozik a dühroham, a túlzott udvariasság és engedelmesség, a gyerekes hangon való beszéd, a manipulálás és duzzogás, valamint az öntudatlanul ismételt viselkedésminták, mint a "bezzeg az én időmben...". Mivel mindezekért a belső gyermeki énünk a felelős, nem lehet pusztán egy új évi fogadalommal megváltoztatni. Vagyis hiába határozzuk el ötvenegyedszer is, hogy nem csinálunk többet ilyet, mégis megtörténik. A változások gyökere ugyanis máshol van: a csodálatos gyermeki énünkben.

Kényeztető percek

mercure consulting publikáció Nap mint nap tapasztaljuk, hogy környezetünk számára milyen fontos a törődésünk. Szeretettel fordulunk gyermekeink, társunk, barátaink, de még állataink, növényeink felé is. Itt az idő, hogy törődjünk önmagunkkal is, a belső gyermekünkkel, kényeztessük őt!. Ahogy környezetünk meghálálja a vele való foglalkozást, így önmagunkon is tapasztalhatjuk ennek jótékony hatását. Fejlődik kreativitásunk, harmonikusabbá válunk, és tudatosabban reagálunk a váratlan helyzetekre.

Kezdetnek egészen apró dolgok is megteszik, amelyek azontúl, hogy hasznosak, még élvezetesek is. Határozd el, hogy hetente egyszer önmagadra, Belső Gyermekedre szánsz egy órát, amikor kényezteted.

  • Ülj be egy kád forró vízbe, és ne csinálj semmit, csak összpontosíts a testi érzékelésre! A kedvenc illatú fürdőolajad, habfürdőd teljessé teheti az élvezetet.
  • Ülj kényelmesen egy pokrócba burkolózva, és eszegess valami finomságot, amit gyerekként nagyon szerettél!
  • Masszíroztasd meg magad!
  • Egy óráig ne csinálj semmit.! Ne készíts terveket, hagyd, hogy az önmagadra szánt óra csak úgy elteljen.
  • Kószálj céltalanul a városban, igyekezz egy gyermek szemével észrevenni embereket, eseményeket. Élvezd, amit látsz, ne bosszankodj semmin
  • Egy cukrászdában igyál meg egy csésze habos kakaót! Még jobb, ha csak annyi aprót viszel magaddal, amennyiből épp ki tudod fizetni az italt.
  • Élvezd gyermeki szemmel a hóesést!
  • Gondold végig, mit szeretettél gyerekként igazán csinálni: festeni, rajzolni, színes újságokat nézegetni, papírokat ragasztani, gyurmázni. Csukd magadra az ajtót egy órára, és tedd azt!

A Belső Gyermekünkkel való ismerkedés egy gyógyító, belső harmóniát erősítő folyamat kezdete, ami már az elején élvezetes perceket nyújt azoknak, akik belevágnak ebbe a nem mindennapi kalandba. Legközelebb azzal foglalkozunk, milyen sérülések ér(het)nek gyermekkorunkban, és ezeknek milyen hatásai vannak a jelenre.

vissza

mercure consulting kft (c) 2007