tréning filozófiánk

tréningek képzések

tréningek fogalmak módszerek

képzési és tréninges referenciák

tréningel kapcsolatos publikációk

gyakori kérdések tréningekkel kapcsolatban

tréningcég elérhetősége

mercure consulting ügyfél rendszer tréningekhez

nyitott események enneagram

tréning blog

tréning érdekességek

selfness tréning

mercure consulting publikáció
mercure consulting trénerek
mercure consulting trénerek
Bedő Márta vezető trénerMagyar Judit vezető tréner Török Zsófia vezető tréner Molnár Mónika tréner Bedő Márta vezető tréner
mercure consulting publikációk
Fedezd fel a benned rejlő gyermeket!
Fedezd fel a benned rejlő gyermeket 2.!
Önismeret
Konfliktus-management
ACTIVITY avagy a profi prezentáció
Idő-menedzsment

Konfliktus-management

Magyar Judit - UNIQA Hírmondó

Múlt év végén, és az idei évben volt szerencsénk egy remek kis csapatnak több tréninget is tartani a pmCenter képzési programjának keretében. Mivel mély meggyőződésünk, hogy "jó pap is holtig tanul", nagy örömünkre szolgál, hogy itt az Uniqa Hírmondó hasábjain van lehetőségünk bepillantást adni egy-egy programunkba. Bízunk benne, hogy akár a cikkben olvasottak is segítséget jelenthetnek az olvasónak az adott témakörben egy kicsit másképp nézni a világra.

Manapság, ha megnézzük a tréningcégek kínálatát, szinte mindenhol megtalálhatjuk ezt a címszót. Talán nem véletlen - normál emberi törekvésünk, hogy életünket nyugodtan, békében éljük. Mivel rengeteg stressz-faktor vesz minket körül, szépen kezdjük őket sorravenni, és igyekszünk valamilyen módon az irányításunk alá helyezni. Szeretnénk menedzselni az időnket, a munkatársainkat, az aktuális tárgyalásainkat, és persze konfliktusainkat. Ha megnézzük az értelmező szótárt, akkor a konfliktus címszó alatt olyanokat találunk, mint harc, ellentét, összeütközés, viszály, cívódás. Joggal merül fel a kérdés, hogy mit lehet ezen menedzselni. Személyes meggyőződésünk - és a tréningprogram felépítése is erre irányul -, hogy legjobb kezelés az, ha tudatosan elémegyünk a problémának.

A konfliktusoknak, ha jobban megnézzük, nincs túl sok gyökere. Ebből egyik a karakterünkből adódó különbözőség (erről szól a múlt havi számban megjelent Enneagram, Avagy az önmegismerés egy lehetséges útja), míg másik fő ok a nem tudatosan, vagy a szituációnak nem megfelelően használt mentális én-állapot. Ennek megvizsgálására ad lehetőséget a tranzakcióanalízis, vagy rövidebb formájában TA.

A tranzakcióanalízis megalkotása Eric Berne amerikai pszichiáter és belgyógyász nevéhez fűződik, és a hetvenes évek óta napról napra egyre népszerűbb. Berne munkássága nagy szerepet játszott abban, hogy a pszichológia nemcsak a bennfentes szakmai körök, hanem az érdeklődő laikusok számára is érthetővé és hozzáférhetővé vált. Berne újfajta megközelítési módot alkalmazott: hitt abban (és mi is nagyon hiszünk), hogy az emberek képesek arra, hogy felismerjék saját problémáikat, valamint tudják és akarják azokat kezelni.

A TA olyan személyiségelmélet, amely én-állapotokat ír le. Társadalmi szerepeink "eljátszása" során általában mindhárom én-állapotunkat mozgósítjuk, s legtöbbször akkor támad zavar bennünk és körülöttünk, ha belemerevedünk valamelyik én-állapotunkba, vagy nem megfelelő helyen és időben használjuk. A TA nem leszoktat a célszerűtlen megoldásokról, hanem saját meglévő erőforrásainkra építve mutatja meg a lehetőségeinket. Nézzük, mik is ezek az állapotok.

•  Szülői Én

A szülő-figura korábbi utasításainak, szabályainak, üzeneteinek és gondoskodó viselkedésmódjának lenyomata. Tartalmazza egyrészt az arra vonatkozó instrukciókat, hogy hogyan kell sikeresnek, eredményesnek lenni az életben, illetve, hogy melyek a helyes és helytelen dolgok.(Például, "dolgozz keményen és légy kedves mindenkihez".)

•  Felnőtt Én

A felnőtt Én-állapot realitásorientált, mérlegeli a történéseket, adatokat gyűjt, döntéseket hoz, melyek a reális értékelésen nyugszanak (mellesleg Berne szerint ezt az állapotunkat alig-alig használjuk).

•  Gyermek Én

Mindenki hordozza magában azt a kisfiút vagy kislányt, aki valaha volt. Ez az állapotunk a gyűjtőhelye természetes törekvéseinknek, gyermeki szabadságunknak és kreativitásunknak, de hordozója az alkalmazkodó gyermeki viselkedésnek is.

Emberi kapcsolatainkban ezekben a különböző én-állapotokban veszünk részt. A tranzakcióink (tranzakció az emberek közötti érintkezés, az érzelem és információcsere alapegysége) a következők lehetnek:

•  Komplementer(kiegészítő) tranzakció

Az egyik fél üzenete egy bizonyos én-állapotból indul ki és a másiknak egy bizonyos én-állapotát célozza meg, a másik ezzel a megcélzott én-állapotával felel. Például megkérdezi tőlünk valaki az utcán, hogy hány óra, és mi egyszerűen megmondjuk, hogy mennyi az idő. "Hány óra van? Hat óra múlt tíz perccel." Két felnőtt ember lép kapcsolatba, az interakciók kiegészítik egymást.

Ilyen tranzakciók esetében jól vagyunk, semmilyen feszültséget, érzelmi többletet nem hordoznak.

•  Keresztezett tranzakciók

Az egyik személy egy bizonyos én-állapotnak küldi az üzenetét, de egy másik felel. Például:"Szeretném megkérdezni, nyitva lesznek-e augusztus huszadikán?" válasz: "Nem tudom, mi ütött az emberekbe, hogy mindenki azt hiszi, mi vagyunk azok az őrültek, akik még ünnepnap is dolgoznak. Hát nem!!!". A felnőtt kérdésére nem a felnőtt válaszol, hanem a szigorú szülő tolja le a gyermeket. Így válik a tranzakció keresztezetté.

Keresztezett tranzakciók esetében rosszul érezzük magunkat. Feszültség ébred bennünk, és ami tovább bonyolítja a dolgot, pillanatok alatt kicsúszunk saját felnőtt szerepünkből. Vagy gyerekek leszünk "Jól van, jól van, már kérdezni sem szabad?" vagy mi is szülőre váltunk: "Nem tudom, honnan veszi a bátorságot, hogy ilyen hangon beszéljen velem. Maga még arra is alkalmatlan, hogy levágjon tíz deka párizsit. Azonnal küldje ide a főnökét!". Kész! Már áll is a konfliktushelyzet, és az egésznek pusztán az az oka, hogy nem megfelelő én-állapotot használunk.

•  Rejtett tranzakciók

Sokféle lehet, csak egy példa: (két kolléga párbeszéde) "Hány óra van?" "Tizenkettő múlt." Itt látszólag két felnőtt beszélget. De ha figyelembe veszzük azt, hogy a kérdező kezén karóra van, monitorján ott az aktuális internetidő, valamint a falióra is jól jár, és a tranzakció mögé nézünk, akkor észrevehetjük a két gyermek beszélgetését: "Nem kéne már abbahagyni azt az átkozott melót és elmenni ebédelni?" "Hát, már tíz perce meg kellett volna tenni!". A rejtett tranzakciók sokszor szórakoztatóak is lehetnek, itt zajlanak például a flört játszmák "Szívesen megmutatnám önnek a bélyeggyűjteményem.".

Érdemes tehát kicsit figyelni magunkat és embertársainkat, hogy ki milyen én-állapotban kommunikál, hiszen rengeteg felesleges energiapazarlástól menthetjük meg magunkat, ha tudatosabbak vagyunk. Ugyanis amikor öntudatlanul én-állapotot váltunk, és kialakul a konfliktus, legtöbbször célt tévesztünk. Nézzük csak az augusztus huszadiká-s példát. Eredeti felnőtt célunk az volt, hogy megtudjuk, tudunk-e friss kenyeret venni huszadikán a sarki közértben. És egy egyszerű szerepcsúszás miatt ott tartunk, hogy fél órát veszekszünk jó esetben a közért vezetőjével arról, hogy egy adott munkatársa alkalmas-e a munkakör betöltésére. És ugye azt már észre sem vesszük, hogy úgy távozunk a boltból, hogy fogalmunk sincs az ünnepi nyitva tartást illetően.

Természetesen a tudatos használattal mindegyik én-állapotunk minket segít. Vezetőként például, egyes akut problémák kezelésében nagy segítséget jelenthet, ha képesek vagyunk szülőként utasítani munkatársainkat. Persze ha valaki, folyamatosan ezt a vezetői attitűdöt használja, ne csodálkozzon, ha munkatársai tényleg gyerekként kezdenek viselkedni, és önállótlanokká, felelőtlenné válnak. Szintén vezetői eszköztárunkat bővíti, ha képesek vagyunk gyermeki énünket elővenni. Elengedhetetlen egy brain-storming esetében, vagy ha mondjuk egy csapatösszerázó sörözést tartunk. Fontos tudni, hogy ez az én-állapotunk felel a kreativitásért, valamint az igazi pozitív érzelmi motiváció színtere.

Egyszóval én-állapotaink ismerete és tudatosabb használata saját meglévő erőforrásaink jobb kihasználásában segít. Heti háromszor fél óra fölösleges cívódás elkerülése a WC- deszka, szemetesvödör, vagy a "kinek a hibájából mentek ki tévesen a ..." fölött már-már időmenedzselés kategóriáját is kimeríti.

És ehhez semmi többet nem kell tenni, csak egy kicsit figyelni másokat, és legfőképpen MAGUNKAT.

Rólunk:

Magyar Judit (judit.magyar@mercureconsulting.hu)
tréner

Elég nehéz röviden megfogalmazni egy bemutatkozást, még akkor is, ha az ember kommunikációval foglalkozik. Legjobb lenne azokat kérdezni, akik rész vettek a tréningjeimen, de ők most nincsenek itt. Tehát...

Tíz éve dolgozom a felnőttképzés területén, mégis naponta olyan érzéssel fogok bele egy-egy programba, mintha valami egészen újat kezdenék. Az üzleti életben (talán annak is köszönhetően, hogy a pénzügyi szektorban dolgozom) hiszek abban, hogy helye van a pontosságnak, szabályoknak, rendezettségnek, a tréning-programjainkon mégis arra ügyelek leginkább, hogy oldott légkörben, kötetlenül, kreatív módon vezessük végig a hallgatókat a kijelölt úton. Egyik legkomolyabb barátságom és munkakapcsolatom - amely kolléganőmhöz, Török Zsófiához fűz - is így működik. Ő a tűz, én a víz, ő az intuíció, én a gondolatiság, ő a szétszórtság, én az összeszedettség... - talán ettől van, hogy az általunk tartott programok kerek egészet alkotnak, amit a hallgatói visszajelzések nap mint nap alátámasztanak.

Török Zsófia (zsofia.torok@mercureconsulting.hu)
tréner

A tréningek kezdésénél nap mint nap az a feladatom, hogy bemutatkozzam, az életem olyan aspektusait kiemelve, amelyek a témához kapcsolódnak. Most élek a lehetőséggel, hogy egy olyan tulajdonságom tükrében tegyem meg mindezt, amelyik a leginkább jelen van az életemben, minden jó és rossz mellékhatásával együtt. A szenvedély az, amivel az élet legapróbb csodái felé fordulok, amivel feltüzelek és kiborítok embereket, és ami a belső energiáimat mozgósítja, ha egy munka vagy egy ügy mellé leteszem a voksomat. Mindig is belső késztetést éreztem arra, hogy a saját tapasztalataimat és a tanultakat más embereknek is átadjam. Hiszem azt, hogy a világban egyensúly és harmónia van, így az éjszakát a nappal követi, a sötétséget a fény. Kiegészítő "páromat" Magyar Judit kolleganőm és barátnőm személyében találtam meg, akivel a közös munka mindig nagyon hatékony és előremutató, akár egy üzleti tréningprogramról van szó, akár egy önismereti csoport vezetéséről.

Ha érdekel a téma:

Eric Berne: Emberi játszmák
Eric Berne: Sorskönyv
Játszmák nélkül: a Helikon kiadó 2000-ben megjelent tanulmánykötete 14 magyar pszichológus írásával

vissza

mercure consulting kft (c) 2007