tréning filozófiánk

tréningek képzések

tréningek fogalmak módszerek

képzési és tréninges referenciák

tréningel kapcsolatos publikációk

gyakori kérdések tréningekkel kapcsolatban

tréningcég elérhetősége

mercure consulting ügyfél rendszer tréningekhez

nyitott események enneagram

tréning blog

tréning érdekességek

selfness tréning

mercure consulting programok

SPECIÁLIS KARAKTERINTERJÚ

Ha ezt előre tudhattam volna…, hallom több vezetőtől egy-egy nehéz helyzet, vagy egy be nem vált munkatárs kapcsán.

Pedig ezen helyzetek 70-80%-át tényleg előre lehetett volna tudni. A kiválasztás fázisában egy speciális személyes interjú alapján készítünk egy karakter-térképet, mely lényege, hogy egy olyan érzelmi-viselkedési mintát mutat meg, mely segítséget jelent bármely fél számára a sikeres együttműködésben.

Az egyén sikeres működése – a szakmai felkészültségen túl – nagyban múlik azon, hogyan kezeli az emberi viszonyokat. Ennek megismeréséhez nyújt segítséget egy olyan térkép, mely rögzíti azokat az alapokat, melyek ismerete nélkül félrecsúszhatnak a legjobb szándékok is. Az alapul vett modell nem személyiség, hanem karakter bázisú.
A karakterfixáció egy szinttel mélyebben helyezkedik el a személyiségnél. A személyiség minden gondolata, érzése, viselkedése ebből a gyökérből származik. Ugyanaz a karakterfixáció személyiségek egész során keresztül nyilvánulhat meg. Fontos lényege a karakternek, hogy – szemben a személyiséggel – nem változtatható. Egy olyan meghatározó mély érzelmi lenyomat, mely leírja, miként szemléljük a világot, milyen választásokra vagyunk hajlamosak, melyek számunkra a legfőbb értékek, mi motivál minket, hogyan reagálunk a stresszre, etc. Pontos képet ad arról, milyen típusú kommunikációra, irányítási módszerekre fog valaki jól reagálni, és mikre nem. Milyen típusú emberekkel milyen összeakadásai lesznek, és mely területeken tud kimagaslóan teljesíteni.

vissza

mercure consulting kft (c) 2007