tréning filozófiánk

tréningek képzések

tréningek fogalmak módszerek

képzési és tréninges referenciák

tréningel kapcsolatos publikációk

gyakori kérdések tréningekkel kapcsolatban

tréningcég elérhetősége

mercure consulting ügyfél rendszer tréningekhez

nyitott események enneagram

tréning blog

tréning érdekességek

selfness tréning

mercure consulting programok

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS

A teljesítményértékelésben az olyan alapvető vezetői funkciók, mint az anyagi eszközökkel való gazdálkodás, a célok meghatározása, a motiváció, az ellenőrzés és a visszacsatolás humán oldala egyidőben jelent kihívást. A teljesítményértékelés egyszerre jelenti az ösztönzés, a tervszerűség és hatékonyság-elemzés eszközét. Ugyanakkor remek alapot biztosít az egyén és a szervezet céljainak összeegyeztetésére, illetve az eredményesebb működés érdekében történő továbblépésre. A teljesítményértékelés fokozott hangsúlyt fektet az egyes munkatársakkal történő differenciált vezetői bánásmódra.

Nemzetközi megfigyelések szerint már önmagában a teljesítményértékelés alkalmazásának is érzékelhető hatása van a szervezet hatékonyságára, azaz függetlenül az értékelési rendszer milyenségétől, csupán az alkalmazás ténye is teljesítmény-növekedést eredményez.

Kik szoktak résztvenni ezen a programon?

Közép- és felsővezetők, akik számára mindennapos feladat a munkatársak célirányos motiválása és számonkérése, és el akarják mélyíteni az ezen területen szerzett tapasztalataikat.

A program elvégzése után várható fejlődés

vissza

mercure consulting kft (c) 2007